home
Home  » Peter en Fien Liefsoens (Stevoort)

Stevoort 

Uit de inzendingen van de wijk Stevoort kozen Het Stadsmus en de Erfgoedcel voor de vlag van Stevoort, een inzending van Peter en Fien Liefsoens.

Voor hen symboliseert de vlag een belangrijke traditie in Stevoort: die van de Pinksterfeesten. Je kan de vlag van Stevoort van 4 tot 30 juli 2010 bewonderen in Het Stadsmus.

Peter_en_Fien_Liefsoens_met_de_vlag_van_Stevoort_-_Foto:_F._Claessens

Dit is hun verhaal.

Fien Liefsoens stuurde de vlag van Stevoort in, als het favoriete erfgoedstuk van haar en haar vader Peter.

In aanloop naar de Pinksterfeesten hangt de vlag overal uit in Stevoort en beginnen de mensen uit te kijken naar de Vierkamp. Hoewel de vlag niet enkel ontworpen werd voor de feesten, zijn alle elementen van de vlag wel van toepassing op de Pinksterfeesten en de Vierkamp.

Vreugdevol: voor Fien staan de vlag, de Vierkamp en de feesten gelijk aan vriendschap en fijne momenten op school.
Verbonden en solidair: voor Peter zijn de menselijke contacten en onvergetelijke momenten tijdens de Vierkamp het belangrijkste kenmerk van de traditie. Tijdens de Pinksterfeesten ontmoeten oud en jong, nieuwkomers en oudgedienden elkaar en doorheen het hele jaar zorgt de herinnering aan de afgelopen feesten voor fijne contacten.

De Vierkamp is het hoogtepunt van de feesten, het element dat voor Peter over 100 jaar zeker nog zou moeten blijven bestaan.

Reageer op dit verhaal...

banner