home
Home  » Hoe deelnemen?

Hoe deelnemen? 

Ding mee naar de titel van Erfgoedkoning en word zo voor één maand een bekende Hasselaar. Hoe neem je deel?

Elke maand krijgen de inwoners een andere Hasseltse wijk een brief. Daarin krijg je uitleg over het project en wat je moet doen om jouw favoriete erfgoedstuk in te zenden. Klik op de rubriek 'wijken' om te zien wanneer jouw wijk aan de beurt is.
Is je wijk aan de beurt en kreeg je geen brief, laat het ons dan weten via hetstadsmus@hasselt.be.

Is jouw wijk aan de beurt en wil je graag deelnemen? Bezorg ons dan een foto van jouw favoriete erfgoedstuk met beknopt het bijhorende verhaal.

  • via dit formulier
  • via mail: hetstadsmus@hasselt.be
  • via de post: Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt
  • aan de balie van Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, Hasselt, tijdens de openingsuren. Meer informatie over Het Stadsmus vind je op www.hetstadsmus.be.


Een jury beoordeelt de inzendingen en kiest de Erfgoedkoning(in).

> De Erfgoedkoning(in) wordt geïnterviewd en een professionele fotograaf neemt een foto bij hem/haar thuis met het erfgoedstuk*.

> De Erfgoedkoning(in) nodigt 100 familieleden en vrienden uit voor een receptie in Het Stadsmus met een begeleide rondleiding in het museum (op een zondag om 15 uur).

> Foto van de Erfgoedkoning(in) wordt in de galerij 'Hasselt applaudisseert' van het museum gehangen tot afloop van het project (mei 2012).

> In 2010 sluiten een tentoonstelling en een publicatie met alle (verplaatsbare) erfgoedstukken het project af.


* De Erfgoedkoning(in) gaat ermee akkoord dat de tekst en foto mogen gebruikt worden in de communicatie van de stad Hasselt.

 

 

 

 

 

 

banner