home
Home  » Gouverneur Herman Reynders

De eerste erfgoedkoning van Hasselt 

Boegbeeld van de campagne is gouverneur Herman Reynders. Hij koos zijn uitrusting van de Nationale basketploeg als zijn favoriete erfgoedstuk.
Omdat er zoveel herinneringen aan vasthangen. Zijn basketcarrière is een verhaal dat niet alleen voor hem telt, maar ook de uitstraling van Hasselt vergroot.

Herman Reynders speelde van 1978 tot 1984 voor de nationale A basketploeg. Hij droeg deze outfit bij zijn eerste wedstrijden voor de nationale A ploeg in 1978. Met de nationale ploeg (A ploeg, juniors en kadetten) speelde hij meer dan 100 wedstrijden en vier Europese kampioenschappen.

De zevende plaats op het Europees kampioenschap voor kadetten in Athene in 1974 is één van zijn meest memorabele herinneringen aan die periode. Hij was toen kapitein van de ploeg.

Een andere leuk verhaal is zijn eerste wedstrijd met de A ploeg, de wedstrijd Belgie - Nederland, gespeeld in Terneuzen in Nederland. Het was er snikheet. De wedstrijd werd gespeeld in een sporthal-ballon die door de brandweer natgespoten werd om de temperatuur aanvaardbaar te houden. Tijdens die wedstrijd was Herman Reynders topscoorder. Hij scoorde 19 punten.

banner